середа, 3 серпня 2022 р.

Ненудна дидактика

 

Оголошення сингалу "Повітряна тривога"
















📌 СТИМУЛ ДО ВЗАЄМОДІЇ У КЛАСІ

Уміння виділяти головне та позбавлятися зайвого не просто знадобиться у житті, а стане у пригоді дітям уже сьогодні! Годі й уже казати про вміння аргументовано доносити свою думку   до інших та відстоювати власну позицію. Це неабияк допоможе у навчанні. Навчити аналізувати різні аспекти теми, обирати найголовніше та вирішувати, над чим працювати далі, допоможе цікавий прийом «Крилаті плакати».







«Килим ідей» - прийом, який можна використовувати і при традиційному, і при дистанційному навчанні.
Цей метод допомагає школярам усвідомити проблему та запропонувати ефективне рішення. Діти вчаться обговорювати питання у групі та проводити колективне оцінювання.






📌 МЕТОД «СИМУЛЯЦІЯ»

Щоб максимально наблизити учнів до розв’язання проблем реального життя,можа  використовувати на уроках інтерактивний метод «Симуляція». Моделюючи проблему через навчальну ситуацію, здобувачі освіти в безпечній формі можуть вивчити всі етапи, переваги й труднощі будь-якого процесу, помітити та обговорити його особливості. Такий підхід набагато дешевший, ніж часом дуже гіркі уроки реального життя. 

📌 РУЧКА НА СЕРЕДИНІ СТОЛУ
Упровадження інтерактивних методів на уроках робить його цікавим, ефективним, сучасним. Пропонуємо познайомитися з одним із них – «Ручка на середині столу», який дозволяє вчителю організувати послідовне й продуктивне обговорення проблеми, дає можливість висловитися кожному учню та сприяє толерантній презентації ідей.


📌ЦІКАВИЙ ПРИЙОМ ФАСИЛІТАЦІЇ

Метод «Світове кафе» – це сучасна та ефективна фасилітаційна техніка. І використовувати її можна будь-де – на уроці, батьківських зборах, педраді чи методичних заходах. Навіть при знайомстві з новим класом!


Щоденник спостережень (НУШ)






Метод "Прес" 

Це технологія інтерактивного навчання, яка розвиває вміння формулювати висловлювання думок з дискусійного питання у виразній і стислій формі лаконічно та аргументовано, переконувати інших





Немає коментарів:

Дописати коментар

САМООЦІНЮВАННЯ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

КАРТКА САМООЦІНЮВАННЯ   САМООЦІНЮВАННЯ НА УРОЦІ СЬОГОДНІ НА УРОЦІ